Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Εργασία για τη Λογοτεχνία Γ΄ (6) - Κ. Π. Καβάφης, Όσο μπορείς


Φύλλο Εργασίας για τη Λογοτεχνία Γ΄ 6 -  Κ. Π. Καβάφης, Όσο μπορείς

1. Δραστηριότητα 1η
Ακούστε τρεις διαφορετικές αναγνώσεις του ποιήματος από τον Γ. Π. Σαββίδη, τον Μίμη Σουλιώτη και τον Στέφανο Στρατηγό.
Σκεφτείτε: «Ποια μου φαίνεται καλύτερη και γιατί;» και καταγράψτε τις σκέψεις σας.

2. Δραστηριότητα 2η
Ώρα να ηχογραφήστε και τη δική σας ανάγνωση! Πριν ξεκινήσετε πρέπει να προσέξετε ώστε να σκηνοθετήσετε κατάλληλα τον εαυτό σας. Οι πρόβες είναι απαραίτητες. Θα πρέπει να διαβάσετε καθαρά και αργά, χωρίς λάθη και σαρδάμ.

Και τώρα θα μου πείτε: πώς θα το κάνω εγώ αυτό;

Υπάρχει τρόπος! Θα χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα vocaroo. (Λίγες οδηγίες: μόλις πάτε εκεί θα εμφανιστεί μπροστά σας ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί με μικρόφωνο. Το πατάτε και αρχίζει να ηχογραφεί. Όταν τελειώσετε, πρέπει να αποθηκεύσετε την ηχογράφησή σας σας και να την «κατεβάσετε» με download, για να την έχετε για ενθύμιο. Tέλος θα ήθελα να μου την στείλετε στο γνωστό μας mail (dimgagtzis2021@gmail.com), επισυνάπτοντας το link, για να την ακούσω.

deadline:  Δευτέρα 27. 04. 2020

3. Δραστηριότητα 3η
Για όσους θέλουν να θυμηθούν όσα είχαμε πει στην τάξη για την ποιητική τέχνη του Καβάφη και το συγκεκριμένο ποίημα, παραπέμπω στην ιστοσελίδα μου στο blendspace (ιδιαίτερα στα τετράγωνα 3 και 5).

4. Δραστηριότητα 4η (αν έχετε πολλή όρεξη και χρόνο - επιτρέπονται οι συνεργασίες μεταξύ σας – θα χαρώ πολύ αν την κάνετε – δεν είναι υποχρεωτική)

Προσπαθήστε να «εικονογραφήσετε» το ποίημα. Για τον σκοπό αυτό αναζητήστε στο διαδίκτυο κατάλληλες εικόνες που να ταιριάζουν στο ποίημα, συνδυάστε τες με τους στίχους και φτιάξτε ένα αρχείο power point (αρχείο παρουσίασης). 

Ένα παράδειγμα (πολύ καλό) μπορείτε να δείτε εδώ, γυρισμένο σε βίντεο.

Επειδή αυτό το αρχείο θα είναι αρκετά βαρύ, δε θα μου το στείλετε προς το παρόν. Θα δούμε πώς θα το μοιραστούμε αργότερα.

deadline: Τετάρτη 29. 04. 2020

Καλή διασκέδαση!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου