Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Εργασία για την Ιλιάδα Β΄ (6) - Επανάληψη Ραψωδίας Π (α)


Ιλιάδα  - Φύλλο Εργασίας 6 – Επανάληψη στη Ραψωδία Π (α΄ μέρος)
Α. Ξαναθυμόμαστε όσα είπαμε στην τάξη, διαβάζοντας τους στίχους Π 684-782 από το βιβλίο μας ή κάνοντας κλικ εδώ.

Αν έχουμε διάθεση και χρόνο μπορούμε να δούμε πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες στο blendspace.
Β. Απαντάμε στις παρακάτω ερωτήσεις:
1) Πώς συμπεριφέρεται ο Πάτροκλος όταν βλέπει τον θάνατο του Κεβριόνη; Τι δείχνει αυτή η συμπεριφορά για το μέλλον του; (Σκεφτείτε το σχήμα ἄτη – ὕβρις – νέμεσις – τίσις)
2) Ο Απόλλωνας με τη μορφή του Άσιου επιπλήττει τον Έκτορα για την αδράνειά του. Τι σκεφτόταν ο Έκτορας και πώς τον «βοήθησε» ο θεός; Διακρίνετε κάποια δόση αυτοσαρκασμού ή «χιούμορ» στην παρέμβασή του;
3) Πώς δικαιολογείται η σκληρή μάχη που ξεσπά γύρω από τον Κεβριόνη, σύμφωνα με τα ήθη του πολέμου της εποχής εκείνης;
4) Λύστε τώρα και το κλασικό μας σταυρολεξάκι.

Καλά μου παιδιά, επειδή σας κούρασα με τις μάλλον απαιτητικές εργασίες που σας έχω αναθέσει (ιδιαίτερα στα Αρχαία), θα διακόψουμε για λίγες μέρες τα επαναληπτικά μας φύλλα εργασίας. Έτσι θα δοθεί σε όλους σας ο απαραίτητος χρόνος να ασχοληθείτε και με τα Φύλλα Εργασίας που δεν έχετε προλάβει ακόμη. Πριν σας αφήσω, θέλω να σας ζητήσω κάτι: ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

Είναι μια καλή ευκαιρία, τώρα που δεν σας «κυνηγάει» η ύλη (αφού δεν προστίθεται καινούρια ύλη που πρέπει να μάθετε),  να κατακτήσετε ό,τι δεν έχετε κατακτήσει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Εύχομαι ολόψυχα σε σας και τις οικογένειές σας Καλό Πάσχα και ελπίζω να τα πούμε σύντομα στον φυσικό μας χώρο, το σχολείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου